Nieuwe preutsheid

Ik ben me aan het voorbereiden op een expositie Portret. ‘Naaktmodel liever niet’, aldus de ontvangende partij, ‘dat sluit niet aan bij de doelgroep’. Het is 2019, wat voor tijd is dit? Het model voelt zich gemuilkorfd en geamputeerd.

Doelloos

Ik kan hier een verhandeling houden over de kracht van wel/geen tekst in een cartoon. Maar nu even niet. Voor deze tekening was het dankbaar dat de tekst in de schoot viel.  Een artikel in de Volkskrant over deze persoon met deze quote vraagt om een reactie op tekenpapier. Bij deze.

Geweldige Tango op Uitfeest Utrecht

Tangata & Jeannine Geerts zondag 16 september a.s.  om 14.00 uur in TivoliVredenburg (gratis)

vlnr: Jacqueline Edeling, Jeannine Geerts, Margreet Markerink, Andrea Bentivoglio, Boris Franz

Afgelopen zomer heb ik deze groep ontmoet in Zuid Frankrijk: passievolle  tangomuziek regelrecht geïnspireerd door Astor Piazzolla, met vleugen pop en jazz! Ik heb er nader kennisgemaakt met Jacqueline Edeling en Margreet Markerink. Margreet speelt ongelofelijk piano, live and kicking, ritme, gevoel, het spat er vanaf. Jacqueline is een bandoneoniste van het hoogste niveau, als zij speelt ís zij het instrument, puurder kun je het niet krijgen!

Ga zien en luisteren!

Thomas Acda by mistake

Collega beeldend kunstenaars, hebben jullie dat ook regelmatig:  je maakt een korte schets van een goede vriend of bekende, want pen, potlood, kwast altijd in handbereik, en er verschijnt een geheel ander persoon. In dit geval Thomas Acda (in smalle vorm :)). Eerder had ik bijvoorbeeld wel eens een versie van Sanne Wallis de Vries, een Aristoteles, en een Eucalypta! Duidelijk missers, maar wel geestig (en soms pijnlijk…)!

Als je even vastzit…

Als je even vastzit met het ‘serieuze’ werk, dan maak je gewoon een paar krassels. Dat zijn -in dit geval- fantasieën verbeeld met oliepastel en inktkwast op panoramapapier à 21 x 9,5 cm.